Lans Stroeve
 
categorie

A.s. zondag 17 mei is de opening van Das Buch als Bühne, de tweede solo tentoonstelling van Karin Trenkel. Het openingswoord wordt gesproken door Bas Kwakman, directeur Poetry International. Deur open 15.30 uur. U bent van harte welkom.

 

Aanleiding voor de tentoonstelling is de publicatie van haar kunstenaarsboek Schöne Aussichten, dat op 13 juni in de galerie wordt gepresenteerd, Schöne Aussichten is een verzamelboek met afbeeldingen van haar grootschalige installaties, afgewisseld met unieke kunstwerken, pop-ups, werken in oplage en gedichten van Lans Stroeve. 

 

Karin Trenkel heeft de afgelopen jaren expositieruimtes tot weilanden, zeepieren, watervallen of bosmeren getransformeerd. De bezoeker - soms deel uitmakend van het werk - wordt geconfronteerd met een enorme hoeveelheid papier waaruit haar ensceneringen zijn opgebouwd, en met het speelvlak tussen het twee - en driedimensionale. Dit grensgebied onderzoekt, verbeeldt en tart Trenkel elke keer weer in haar werk. In Das Buch als Bühne gebruikt Trenkel de galerieruimte als toneel. Schöne Aussichten is haar uitgangspunt voor diverse ‘optredens' van twee- en driedimensionaal werk in de tentoonstelling.

 

Stroeve schrijft ongewone teksten, die qua vorm balanceren tussen proza en poëzie. Zij slaagt erin om vanuit ogenschijnlijk normale, alledaagse gebeurtenissen een metafysische realiteit te creëren.

De tentoonstelling is onderdeel van de Poetry International Language & Art Gallery Tour, die plaats vindt van 10 t/m 13 juni.
Op 10 juni ± 16.00 uur is er in de galerie een voordracht Poetry dichter Justyna Bargielska (Polen, 1977.
Op 13 juni om 16.30 uur presenteert Karin Trenkels haar kunstenaarsboek Schöne Aussichten.Ter gelegenheid van deze presentatie verzorgt Lans Stroeve een lezing en voordracht van haar gedichten die in het boek zijn opgenomen. Diana Butterman leest haar vertalingen ervan voor.

 

--Lans Stroeve